Eindelijk was het zover, mijn eerste wedstrijd sinds juni.  De kriebeltjes waren aanwezig, al viel het nog vrij goed mee, had er echt zin in, en omdat het de eerste sinds lange tijd was had ik qua tijd ook geen echte doelstelling, wou heel graag onder de 40min lopen en dat werd dus het doel.
Rond 9u15 werd ik opgepikt door Peter en Sonja dus kwamen we ruim op tijd aan, inschrijven, inlopen en toilet bezoekjes konden zonder stress afgewerkt worden en voor ik het wist stond ik aan de start.  Aan de start even geluisterd bij sommige ploegmakkers die voor de halve marathon gingen, tegen welk tempo ze wouden lopen, 3,45. Ok, ik ging proberen zo lang mogelijk te volgen, zeker de stukken met wind op kop.  Eerste km ging in 3,41, en daarna was het een lange rechte baan met serieuze wind op kop, konden ons nestelen in een groepje, maar na een goeie km bleek dat ze toch iets te traag lopen, dus op naar het volgende groepje, daar liep de eerste dame van de halve marathon in, en stiekem doet het toch deugd om een dame te kunnen voorbijsteken, ook al waren we geen concurrentie op dat moment :).  Ondertussen was Peter ook al komen aansluiten op de mtb, en kreeg ik verschillende richtlijnen en aanmoedigingen.  Tot ong. 5km kon ik gebruik maken van Benny en Rudi, maar daarna werd er gespitst en stond ik er alleen voor, allé buiten Peter op de mtb die maar bleef tips geven en aanmoedigen.  Na 38,06min overschreed ik de finish en ben hier toch wat van geschrokken, nooit gedacht dat ik dit nu al aankon, de afstand was ook juist, dus heb mijn doelstelling ruim gehaald.
Na de wedstrijd nog wat nagepraat met de heak ploeg, man die mannen kunnen lopen, en zo tactisch, ikzelf vertrek aan een tempo en hoop dit tot de finish vol te houden, versnellen ging totaal niet meer.  Blijkbaar gaan we daar wel aan werken, dus ik zeg, laat maar komen.  Al die trainingen in de verdomde sneeuw en koude hebben dus duidelijk hun vruchten afgeworpen, iedereen maar zagen over die wind, maar dat kon mij allemaal niet schelen, geen sneeuw meer is het enige dat telt ;).
Ik weet nog niet precies wanneer de volgende wedstrijd op planning staat, het kan zijn dat ik de club nog eens verdedig op de 3000m in Mei, de Foorloop zal ik waarschijnlijk ook wel lopen.  Ik krijg nu ook veel de vraag of ik de 10M in Antwerpen  loop, en eigenlijk ben ik niet geneigd om die ooit nog te lopen, man, ik werd echt niet goed in die tunnel op het einde, en heb er eigenlijk een beetje een schrik in gepakt, dus liefst niet meer ;).  
Ben dus terug goed bezig en hoor er terug wat bij, al is er volgens Peter nog heel veel werk aan dit dieseltje.  Ik ben dus zeer blij met mijn trainer en begeleiding, en hoop dat die blessures weg blijven!  Danke Peter, voor de schema's en de raad, danke collega's om mijn gezaag te zaterdag aan te horen ;), en dank aan mijn gezinnetje om mij toch de tijd te geven om te trainen, ook al is het soms eens serieus gepuzzel.
See you soon!!!
grt Wendy

Comments are closed.