Al een tijdje ging het door mij heen dat ik niet hard genoeg trainde, niet enkel qua km's maar gewoon algemeen.  Had al een hele tijd geleden mijn stoute schoenen aangedaan en Rik Ceulemans gecontacteerd, hij gaf mij wel goede raad maar om dat zelf in je schema in te planten, met weinig loopervaring is zeer moeilijk.  Vorige week trok ik nog eens mijn stoute schoenen aan en contacteerde Peter Kelchtermans, de hoofdtrainer van HEAK.  Ook is hij trainer van het High Performance Running Team, en waar ik van droomde kwam gewoon uit!  Hij wil mij mee begeleiden om mijn dromen en tijden waar te maken, bangelijk.  Deze week maandag dus voor de eerste keer naar HEAK gereden, ze trainen op de duinenpiste te Hechtel, wij zijn nog steeds een autoloos gezin, maar gelukkig heb ik de komende twee weken de auto van ons ma ter beschikking :).  Wat een verschil qua training daar, er zijn zeer weinig atleten en de atleten die er zijn, zijn zeer gedreven, ook Peter is een zeer gedreven trainer en houdt alle atleten nauwlettend in het oog, moedigt hun aan tijdens de zware trainingen en vraagt constant feed back.  Alles valt bij mij in z'n plooi, nu zijn we vertrokken is mijn gevoel.  Er zal dus nog meer tijd gestoken worden in het lopen, maar zolang ik maar haltijds werk is dit geen probleem.
Ik moet dus wel regelmatig naar Hechtel gaan, en ook hiervoor hebben we reeds een oplossing!!  Gisteren kochten we een elektrische scooter, de qwic emoto 87 die 45km/u kan rijden, ben ik dus op een 35 min.  in Hechtel wat goed meevalt.  Zo'n scooter is zeer millieuvriendelijk en je kan er (volgens de boekjes) 55km mee rijden voor je moet bijladen.  Aangezien wij zonnepanelen hebben, laden we steeds bij met groene energie, er is ook geen co2 uitstoot en er is geen geluidshinder of stank.  Het enige waar je wel rekening moet houden is dat de anderen je niet horen aankomen, dus defensief rijden is de boodschap.  Kan niet wachten tot hij geleverd wordt, mijn nieuw stukje vrijheid (dat ik stiekem toch wat gemist heb).
Nu maandag ga ik nog eens de snelheid testen op de foorloop te Dessel, waar ik de 10km voor mijn rekening ga nemen, benieuwd hoever ik momenteel zit!
Groetjes
 
Hoi, toch alweer even geleden, maar alles gaat goed, trainingen verlopen prima en de vorm is stijgende.  Verleden week dinsdag werd ik na de training benaderd door onze voorzitter met de vraag, of ik het eventueel zou zien zitten om met de Dames mee te doen aan de bvv (eredivisie) en de 3000m voor mij te nemen.  Goh, ik heb nog nooit wedstrijd gelopen op een piste, dus zei toch met een bang hartje ok.  Keek wel uit naar de nieuwe ervaring, maar het gevoel dat je niet echt voor jezelf loopt maar voor de ploeg zorgt toch voor een ander soort stress vind ik.  Maar ik had er wel zin in en we gingen zeker ons best doen.  Ludo kwam mij rond 12u oppikken en samen reden we naar de piste van Brasschaat.  Het team was al snel volledig en om 14.30 klonk het eerste startschot, dat van mij zou pas om 16u geschoten worden dus ik kon nog even genieten van de prestaties en de sfeer opsnuiven.  Ik moet wel toegeven dat ik even heel onzeker werd toen ik de race van de 1500m zag, wat gingen die snel, ik ga waarschijnlijk laaste lopen, ging er door me heen, maar ja niks aan te doen, we gaan lopen voor wat we waard zijn.
Na de opwarming begaf ik mij naar de startlijn, even een grappig moment toen de scheidsrechter mijn naam riep en ik enkel "aanwezig" riep, blijkbaar wees hij mijn plaats aan en moest ik daar gaan staan, tja het was mijn allereerste keer, wat een geluk dat je niet tussen de lijntjes moet lopen want dat had mij nooit gelukt ;).  Na de "op uw plaatsen" galmde het startschot en waren we vertrokken.  Even ging het snel, maar na een 100m ging het traag, veel te traag naar mijn gevoel, en ik wist niet wat te doen, moet ik nu kop gaan trekken of veilig in het pak blijven al weet ik dat als het op sprinten aankomt ik helemaal niet mee kan.  Ik bleef twijfelen, vooral ook omdat Manuella Soccol net voor mij liep en dit toch een topatlete is.  De 2 laatste rondes begonnen ze te duwen en te versnellen, ik heb er nog alles uitgeperst maar moest er toch een 6 voor laten van de 12.  Waarschijnlijk heel stom dat ik niet heb durven doorlopen toen het traag ging, anders had ik toch al een voorsprong gehad tegen dat het versnellen begon.  Niet helemaal tevreden dus met mijn wedstrijd, zo tactisch racen is niks voor mij :).  
Ik liep de 3000m in 10,50, ik had toch makkelijk 10,30 moeten kunnen halen, dus ergens heb ik wel zin om eens een revanchke te doen ;).
Het was wel een zeer aangename ervaring, ik heb terug een paar heel leuke en interessante atletes leren kennen!
En ik ben weer supergemotiveerd om stevig te trainen!!!!
Groetjes
 
Heb er een leuk expo weekendje opzitten.  Vrijdag even meegeholpen bij de nike stand, en zondag even gaan bijpraten bij de cep-stand, wat voel ik mij toch goed zo tussen de lopers ;).  Omdat ik daar toch aanwezig was had ik met Jos afgesproken om mee te doen aan de ladies run, een toch wel goedbezette 5km wedstrijd die voorafgaat aan de 10M.  Net voor de start kregen we nog eens een stortbui over ons, jammergenoeg kon ik niet bij  de snelle dames starten, dus moest ik goed zien dat ik vooraan stond, met als nadeel dat je al meer dan een kwartier voor de start daar staat te bibberen en dat je moet mee aerobikken, en dat is nu echt eens niks voor mij ;).  Ik was dus zeer blij dat het startschot weerklonk, die eerste dames gingen er als een speer vandoor, en ik wou echt voor mijn pr gaan en wist dus dat ik moest lopen zo hard als ik kon.  Jammergenoeg stond er een serieuze wind, de nadars vielen tegen de grond dus het was toch even uitkijken.  In het begin liep ik in 10de positie en net zoals tijdens de cross was het aanvangstempo veel te snel, mijn eerste km liep ik in 3,29 min/km, jammergenoeg sloeg de wind serieus toe, dit is natuurlijk voor iedereen zo en ik zal dat de kloof met de kopgroep niet groter werd, km 2 werd aan een beschamende 4,12min/km afgelegd, en vanaf km3 liep ik vierde positie en begon in te lopen op nummer 3 en 2, hier hadden we ook wind in de rug, de laatste km's werden zo tegen 3,40min/km gelopen.  Op 4km kan ik de derde nog inhalen, en op deze laatste km liep ik  ook steeds dichter naar nummer 2, maar jammergenoeg was de finish er al.  De tijd is slecht (18,56) dus hier kan ik echt niet tevreden mee zijn, maar ik voelde mij wel krachtig en de eerste dames waren echt wel sterke tegenstanders, dus ben wel fier op mijn derde plaats.  Jammergenoeg is er een fout in de uitslag gebeurt en sta ik in de krant en op de site als 4de, maar ik ben echt wel derde hoor, foutjes gebeuren, maar is toch niet zo plezant ;).  Volgende keer beter, zeker weten!!!!
Groetjes
 
Zoals altijd na een hoofddoel volgt er een weekje rust, ergens wel eens leuk om wat meer tijd te hebben voor het gezin en het huishouden, maar ik voel mij toch beter met mijn dagelijkse portie sport.  Deze week had ik dan ook nog een weekje verlof gepland, jammer dat het weer niet echt meezat en ik vele dingen niet hebben kunnen doen met de kinderen.  Zonder auto door het leven gaan heeft ook wel een paar kleine nadelen, maar wegen zeker niet op tegen de voordelen hoor, maar ja, met de fiets naar de dierentuin gaan zat er niet echt in!
Vanaf volgende week mag er terug meer getraind worden, en ik ben hier heel blij mee, er staat zondag zelfs al een wedstrijdje gepland!  Ik zal zondag aan de start staan van de 5km ladies run in Antwerpen, ik heb express de concurrentie opgezocht en zal als ik de tijden bekijk al heel blij mogen zijn als ik binnen de top10 eindig, maar ik hoop gewoon op een pr'ke ;-).  Verder staat er ook de 15km van Averbode (runningtour) op 18 mei gepland, en de Foorloop hier in Dessel op pinkstermaandag.  De planning voor de zomer moet nog bekeken worden, maar ben al volop aan't aftellen naar Eindhoven, man wat kijk ik erna uit ;).  Heel veel groetjes!
Wendy
 
This is your new blog post. Click here and start typing, or drag in elements from the top bar.
 
Wauw, wat een dag!!  Verleden week kreeg ik bericht van Mike dat hij mij best wel wou hazen, maar dan wel tegen 3,55 min/km ipv 4min/km, ik wou dit wel proberen dus was ik officieel in het bezit van een haas, wat toch wel een grote luxe is, vooral mentaal, je moet op niks letten, enkel maar lopen :).  Deze morgen konden we dan ook meerijden met Mike en terugkomen deden we met de bus die mijn atletiekclub VabcoMol had geregeld.  Een uurtje op voorhand waren we ter plaatse, even een misverstand ivm mijn nummer, die bleek zich bij de vip's te bevinden, nog wat loslopen en we konden ons al naar het startvak begeven.
PANG, weg waren we...
Het was even zoeken naar het tempo, maar dat zat snel in de benen en dankzij Mike liep ik in het begin ook niet te snel.  Km 5 was er snel, het parkoer was heel mooi, een beetje glooiend, maar het viel nog goed mee, de wind begon wel wat op te komen.  Op 8km kreeg ik toch even een dipje, maar ik hield in mijn hoofd dat het straks wel terug beter zou gaan en hield het strakke tempo vast, en inderdaad het ging terug beter!!  Maar na 15km was het afzien toch begonnen, toen we dan na 18km nog een heuvel naar boven moesten en wind vol op de snoet kregen was het aftellen toch vollen bak begonnen.  De laatste km was echt wel om kippevel te krijgen, veel toeschouwers en een bende motorfietsen die mij begeleiden, misschien een beetje erover, maar kom hebben we dat ook eens meegemaakt!  Ik overschreed de finish in 1u22.49 toch wel tevreden met deze tijd, heb er alles uitgehaald en meer zat er niet in.  Was 1e dame en blijkbaar brak ik ook het parkoerrecord, wat ik toch wel een eer vind en ben daar dus supertrots op :).  Ik neem nu even een weekje rust, maar sta eigenlijk al weer te springen om stevig te trainen, morgen even met de trainer de rest van het jaar bekijken, hoofddoel staat al vast:  de marathon van Eindhoven!!
Ik neem ook heel even de tijd om verschillende mensen te bedanken, met ventje die mij de tijd en ruimte geeft om te trainen, onze trainer Jos Wouters die soms gestalkt wordt via Mail :),  mijn werkmakkers en Vabco Mol die zorgen voor de nodige support :), en natuurlijk mijn superhaasje Schrijvers Mike die zijn vrije zondag en zijn trainingschema opofferde voor mij!!!
Pret
 
Hallo iedereen, welkom op mijn nieuw blogje!  Het vorige was aan vervanging toe,ik  had er al een tijd problemen mee,  als je net een lange tekst hebt getypt en die dan gewoon verloren gaat dan vloek  je wel even ;). 
 Ik zit dus momenteel in mijn laatste week voor de Halve marathon van Drunen, en het is spannend.  De voorbereiding verliep prima, zelfs heel goed, deze maand twee oefenwedstrijdjes gelopen en deze geven mij toch wel vertrouwen.  Er hangt natuurlijk heel veel af van de dag zelf, maar als het in het kopke al goed zit dan sta je al ver.  Ik krijg regelmatig de vraag waarom ik maar 1 marathon loop dit jaar, jij doet dat toch zo graag?  Het is eigenlijk een beslissing die ik genomen heb samen met mijn trainen Jos Wouters, ik ben nog maar een 4 jaar bezig met het lopen en ben eigenlijk al te vroeg begonnen met marathonlopen, maar kon het niet laten ;), dus moet ik nu nog vollen bak aan mijn snelheid werken, sneller worden op de 10 en de 5km is een must om mijn marathon pr te breken, en dat is dus het hoofddoel van dit jaar en het gaat (hopelijk) gebeuren in Eindhoven!  Kijk er toch al naar uit!!
Maar dus eerst deze halve tot een goed eind proberen te brengen. 
Dus iedereen mag zondag even duimen zo tussen 13.30 en 15.00 :).
Groetjes