Tja, het ging zo goed, maar een maand geleden kreeg ik last van de knie, deze was door een zeer goede samenwerking tussen sportarts en kiné heel snel onder controle, maar dan begon de last in mijn rechterbeen en de rug.  Weeral hetzelfde euvel dat ik al 3 keer heb meegemaakt, pijn in de lies, rug dat helemaal stijf en onbeweeglijk aanvoelt, en zo precies heel het rechterbovenbeen dat pijn doet, kon zelfs nie normaal stappen.  Ook even moeten stoppen met werken omdat het gewoon niet te doen was.  Maar een loper niet laten lopen is iets dat ze tegenwoordig haast niet meer doen, zo snel mogelijk zocht de sportarts (dokter T'Seyen uit Geel) naar het mogelijke probleem, kiné had mij al helemaal onderzocht, triggerpoints behandeld maar allemaal zonder resultaat.  Tot ze mij allemaal vroegen achter mijn schoenen, je hebt toch goede schoenen hé.  Hum, ik denk het wel, maar heb dat eigenlijk nog nooit laten nakijken, ook een beetje uit financieel oogpunt, mijn mama werkt bij nike en ik kan door dus mijn schoenen aan halve prijs kopen.  Dus toch maar naar Rslab getrokken, en wat bleek, ik ben een overproneerder, meer langs rechts dan langs links, dus zooltjes en 2 paar nieuwe schoenen later zijn we terug stilletjes aan het lopen.  Nu is het wel serieus wennen, ik loop nu op brooks adrenaline, een anti pronatieschoen en kom van neutrale nikes.  Hetgeen mij meteen opvalt is dat de brooks veel stugger zijn, op de nikes zakte ik zo lekker in, precies dat je op wolkjes loopt, maar ik vind dit zeker niet negatief, de brooks voelen heel goed aan, maar ik zal wel effe tijd nodig hebben om aan de nieuwe loopstand te wennen, maar het komt wel goed.  2 weken heb ik dus stilgelegen met het lopen, ongelofelijk hoe vervelend een mens zich dan voelt, echt ellendig op momenten.  Zeker de beslissing om Eindhoven niet te lopen viel heel zwaar, ben er echt een dag depressief van geweest, maar zit nu terug helemaal gemotiveerd klaar om er terug stevig in te vliegen.  Hoop dat ik snel terug  pijnvrij kan lopen, de rug heb ik maandag terug helemaal in vorm laten zetten door Sam Verslegers, de osteopaat van Kim Clijsters, en je merkt meteen dat dat wel een man is die al heel wat ervaring heeft met sportblessures, ik werd helemaal nagekeken, de spieren zijn pico in orde, enkel de rug zat wat kaduuk.
Het enige dat zeer jammer is is dat ik mijn goede vorm niet hebben kunnen laten zien, maar mijn moment komt wel terug, zeker weten.  
Ben zeer blij met mijn trainer Peter Kelchtermans, dankzij hem heb ik nu een goed medisch team kunnen opbouwen met Peter T'Seyen, Jan Van Rooy (kiné) en Sam Verslegers (osteopaat).  Maar je ziet hoe belangrijk goede schoenen zijn, een stomme beginnersfout, maar blijkbaar heb ik dan wel een sterk lichaam want 3 keer een blessure in 4 jaar valt al bij al nog mee, hoop nu jaren blessure vrij te blijven!!!
9/25/2012 09:40:22 pm

'k Kan me voorstellen dat het moeilijk moet zijn om niet te kunne starten in Eindhoven zeker als je er zo naar uitgekekenb hebt. Maar bekijk het positief: je kent nu de oorzaak, je hebt de oplossing en Eindhoven is er volgend jaar opnieuw! Veel loopplezier!

Reply
9/25/2012 09:57:47 pm

Een loper of loopster moet zeker 6-10 jaar loopervaring opbouwen om je hele lijf voor 100% belastbaar te hebben. Daarna zul je zien dat blessureleed heel wat minder gaat worden. Mits je jezelf in acht neemt.
Snel beterschap enne...je komt er wel!!

Reply
9/26/2012 12:10:21 am

Heel herkenbaar, alleen hier tot nu toe nog geen pijntjes of blessures. maar ik heb ook op Brooks adrenaline gelopen, nadien Sacouny (dit allemaal via Runners Mol) maar...als je dan supertoffe Nike ziet in de Decathlon voor de helft minder was mijn keuze rap gemaakt.

Reply
10/13/2012 05:20:47 pm

Ik heb een hele jaar niet gelopen om ik niet goede hardloop schoenen heb gehad en veel last op mijn knie gehad Sterkte vandaag, het is moeilijk... you will be back in No time!

ReplyLeave a Reply.