Het werd nog eens tijd om mijn snelheid op de 10km te testen, de foorloop is een hele gezellige jogging, het is kermis in Dessel en de 10km bestaat uit 4 toertjes van 2,5km, regelmatig supporters dus.  Ik wist wel dat er niemand ging zijn die mij het vuur aan de schenen kon leggen, dus ik was heel blij dat Mike wou afkomen om mij te hazen voor een tijd rond de 38min, zo moest ik dus wel uit mijn pijp komen.  We zouden proberen om het tempo 15,8 vol te houden.  Ik startte helemaal vooraan en kon dus meteen het tempo maken samen met Mike, het was warm, maar eigenlijk had ik tot 5km er niet zo een last van, daarna werd het ademen moeilijker, er zat weinig zuurstof in de lucht.  Onderweg was er voldoende drinken en sponsen voorzien, er stonden ook een paar mensen met tuinslangen klaar, een heel gezellige boel dus!  Het enige waar ik wat spijt van heb is dit: ik had aan een meisje gevraagd om mij na 5km mijn flesje drinken aan te geven, maar het ging mis en het flesje vloog tegen de grond, waarop ik even terugliep om het flesje op te rapen, veeeeeel beter had ik dat niet gedaan, maar ja, uit zo'n lompe dingen leer je hé!  Dat meisje kon er trouwens niks aan doen ze, ik hoop dat ze er niet mee in zit!
De laatste ronde was zwaar, maar ik bleef toch redelijk gaan, al zakte het tempo toch wat, de laatste km nog geprobeerd om alles te geven maar er zat niet veel meer in :/, kreeg ik daar aan de finish meteen een microfoon onder mijn neus geduwd, maar het enige wat ik nog kon zeggen was 'wow' :), even naar de drankstand gezwijmeld om bij te komen, maar al snel ging het terug en zijn we gaan loslopen.  Mijn tijd was 38,29min, ik denk ongeveer een evenaring van mijn pr, die stratenlopen zijn ook nooit juist van afstand hé, deze wel, daar zorgt zo'n vervelende haakse bocht voor :).
Nu gaan we een kleine 3 weken stevig doortrainen en dan nog eens proberen om onder die 38min ter geraken tijdens de bavoloop in Nederland.  Foto's vo
5/28/2012 03:52:53 am

Die <38-er komt er aan! Kwestie van een paar weken.

ReplyLeave a Reply.