Gisteren was het nog eens tijd om de snelheid te testen tijdens de Banthumloop in Nederland.  Samen met Peter (trainer) en Ronny vertrokken we reeds rond 15u omdat het toch wel een heel eind rijden was, gelukkig geen fille dus waren we ruim op tijd aanwezig.  Met die twee mannen in de buurt was het ontvangst er zeer hartelijk, haast iedereen kende hun en ik werd voorgesteld aan verschillende leuke atleten.  Het parkoer bestond uit 4 toertjes van 2,5km, het was een nogal bochtig parkoer door woonwijken, maar echt wel heel gezellig, in Nederland maken ze er echt wel een feest van, muziekinstallaties, bbq's alles werd buiten gesleurd om er een leuke boel van te maken.  Wat anders dan wij Belgen, die enkel zeuren dat ze nu niet met de auto weg kunnen en hun gevangen voelen in hun eigen huis :).  Mor allé, na het inlopen tijd om naar het startvak te gaan, natuurlijk weer concentratie bij mij, ik kan voor de start niet meer echt tetteren of vrolijk doen, wil mij klaarzetten en wachten op het startschot, een echte stresskip!!!  Het startschot ging en ik was meteen goed weg, het gevoel zat goed.  Peter zou zien hoe het ging met zijn blessure, ging het niet dan zou hij mij opwachten en hazen. Maar het ging goed, na ongeveer 500m kwam er een motorfiets naast mij rijden met de melding "snelste dame" en ik was vastbesloten om deze plaats niet meer af te geven.
De km's gingen goed, allen onder de 3,48 het beoogde tempo, juist toen ik voor de 2de maal aan de finish voorbij kwam stond de klok op 19:00, de afstand zat dus niet helemaal goed, weet zeker dat ik sneller liep en garmin bleek inderdaad 5,1km te hebben.  Iets voorbij de 5km zag ik Peter, en die begon meteen te roepen en aan te moedigen, niet plooien hé riep hij.  En zo gingen de laatste km's snel om, en er werd niet geplooid.  Ik kwam aan in 38,14min, volgens garmin was het 10,2km, maar ook al was de afstand juist, dan nog zijn we er goed op vooruit gegaan.  Ik kan stellen dat de eerste maand bij de nieuwe trainer toch al vruchten afwerpt!  En we trainen super gemotiveerd door, want ik weet dat ik nog veel beter kan!  Ook Ronny liep een schitterende wedstrijd, hij werd tweede in zijn categorie in een tijd van rond de 33min!  Peter werd ook nog vierde in zijn categorie.
Ik werd dus eerste dame en best wel trots op de prestatie, maar het moet nog beter ;).
Ik weet nog niet welke mijn volgende wedstrijd zal zijn, is nog in overleg met Peter, maar ik loop zeker nog een halve marathon voor de marathon!
Foto's volgen nog!!!
Groetjes
Wendy
6/23/2012 03:49:58 am

Zag het zojuist op uitslagen.nl hoe snel je was. Gefeliciteerd met je mooie prestatie!!

Reply
6/27/2012 04:44:16 am

proficiat met je eerste plaats! Jij blijft maar sneller en sneller worden, knap!!

ReplyLeave a Reply.