Foto
Merci Sandra Schoute voor de foto's!!

 
 
Het werd nog eens tijd om mijn snelheid op de 10km te testen, de foorloop is een hele gezellige jogging, het is kermis in Dessel en de 10km bestaat uit 4 toertjes van 2,5km, regelmatig supporters dus.  Ik wist wel dat er niemand ging zijn die mij het vuur aan de schenen kon leggen, dus ik was heel blij dat Mike wou afkomen om mij te hazen voor een tijd rond de 38min, zo moest ik dus wel uit mijn pijp komen.  We zouden proberen om het tempo 15,8 vol te houden.  Ik startte helemaal vooraan en kon dus meteen het tempo maken samen met Mike, het was warm, maar eigenlijk had ik tot 5km er niet zo een last van, daarna werd het ademen moeilijker, er zat weinig zuurstof in de lucht.  Onderweg was er voldoende drinken en sponsen voorzien, er stonden ook een paar mensen met tuinslangen klaar, een heel gezellige boel dus!  Het enige waar ik wat spijt van heb is dit: ik had aan een meisje gevraagd om mij na 5km mijn flesje drinken aan te geven, maar het ging mis en het flesje vloog tegen de grond, waarop ik even terugliep om het flesje op te rapen, veeeeeel beter had ik dat niet gedaan, maar ja, uit zo'n lompe dingen leer je hé!  Dat meisje kon er trouwens niks aan doen ze, ik hoop dat ze er niet mee in zit!
De laatste ronde was zwaar, maar ik bleef toch redelijk gaan, al zakte het tempo toch wat, de laatste km nog geprobeerd om alles te geven maar er zat niet veel meer in :/, kreeg ik daar aan de finish meteen een microfoon onder mijn neus geduwd, maar het enige wat ik nog kon zeggen was 'wow' :), even naar de drankstand gezwijmeld om bij te komen, maar al snel ging het terug en zijn we gaan loslopen.  Mijn tijd was 38,29min, ik denk ongeveer een evenaring van mijn pr, die stratenlopen zijn ook nooit juist van afstand hé, deze wel, daar zorgt zo'n vervelende haakse bocht voor :).
Nu gaan we een kleine 3 weken stevig doortrainen en dan nog eens proberen om onder die 38min ter geraken tijdens de bavoloop in Nederland.  Foto's vo
 
 
Al een tijdje ging het door mij heen dat ik niet hard genoeg trainde, niet enkel qua km's maar gewoon algemeen.  Had al een hele tijd geleden mijn stoute schoenen aangedaan en Rik Ceulemans gecontacteerd, hij gaf mij wel goede raad maar om dat zelf in je schema in te planten, met weinig loopervaring is zeer moeilijk.  Vorige week trok ik nog eens mijn stoute schoenen aan en contacteerde Peter Kelchtermans, de hoofdtrainer van HEAK.  Ook is hij trainer van het High Performance Running Team, en waar ik van droomde kwam gewoon uit!  Hij wil mij mee begeleiden om mijn dromen en tijden waar te maken, bangelijk.  Deze week maandag dus voor de eerste keer naar HEAK gereden, ze trainen op de duinenpiste te Hechtel, wij zijn nog steeds een autoloos gezin, maar gelukkig heb ik de komende twee weken de auto van ons ma ter beschikking :).  Wat een verschil qua training daar, er zijn zeer weinig atleten en de atleten die er zijn, zijn zeer gedreven, ook Peter is een zeer gedreven trainer en houdt alle atleten nauwlettend in het oog, moedigt hun aan tijdens de zware trainingen en vraagt constant feed back.  Alles valt bij mij in z'n plooi, nu zijn we vertrokken is mijn gevoel.  Er zal dus nog meer tijd gestoken worden in het lopen, maar zolang ik maar haltijds werk is dit geen probleem.
Ik moet dus wel regelmatig naar Hechtel gaan, en ook hiervoor hebben we reeds een oplossing!!  Gisteren kochten we een elektrische scooter, de qwic emoto 87 die 45km/u kan rijden, ben ik dus op een 35 min.  in Hechtel wat goed meevalt.  Zo'n scooter is zeer millieuvriendelijk en je kan er (volgens de boekjes) 55km mee rijden voor je moet bijladen.  Aangezien wij zonnepanelen hebben, laden we steeds bij met groene energie, er is ook geen co2 uitstoot en er is geen geluidshinder of stank.  Het enige waar je wel rekening moet houden is dat de anderen je niet horen aankomen, dus defensief rijden is de boodschap.  Kan niet wachten tot hij geleverd wordt, mijn nieuw stukje vrijheid (dat ik stiekem toch wat gemist heb).
Nu maandag ga ik nog eens de snelheid testen op de foorloop te Dessel, waar ik de 10km voor mijn rekening ga nemen, benieuwd hoever ik momenteel zit!
Groetjes
 
 
Hoi, toch alweer even geleden, maar alles gaat goed, trainingen verlopen prima en de vorm is stijgende.  Verleden week dinsdag werd ik na de training benaderd door onze voorzitter met de vraag, of ik het eventueel zou zien zitten om met de Dames mee te doen aan de bvv (eredivisie) en de 3000m voor mij te nemen.  Goh, ik heb nog nooit wedstrijd gelopen op een piste, dus zei toch met een bang hartje ok.  Keek wel uit naar de nieuwe ervaring, maar het gevoel dat je niet echt voor jezelf loopt maar voor de ploeg zorgt toch voor een ander soort stress vind ik.  Maar ik had er wel zin in en we gingen zeker ons best doen.  Ludo kwam mij rond 12u oppikken en samen reden we naar de piste van Brasschaat.  Het team was al snel volledig en om 14.30 klonk het eerste startschot, dat van mij zou pas om 16u geschoten worden dus ik kon nog even genieten van de prestaties en de sfeer opsnuiven.  Ik moet wel toegeven dat ik even heel onzeker werd toen ik de race van de 1500m zag, wat gingen die snel, ik ga waarschijnlijk laaste lopen, ging er door me heen, maar ja niks aan te doen, we gaan lopen voor wat we waard zijn.
Na de opwarming begaf ik mij naar de startlijn, even een grappig moment toen de scheidsrechter mijn naam riep en ik enkel "aanwezig" riep, blijkbaar wees hij mijn plaats aan en moest ik daar gaan staan, tja het was mijn allereerste keer, wat een geluk dat je niet tussen de lijntjes moet lopen want dat had mij nooit gelukt ;).  Na de "op uw plaatsen" galmde het startschot en waren we vertrokken.  Even ging het snel, maar na een 100m ging het traag, veel te traag naar mijn gevoel, en ik wist niet wat te doen, moet ik nu kop gaan trekken of veilig in het pak blijven al weet ik dat als het op sprinten aankomt ik helemaal niet mee kan.  Ik bleef twijfelen, vooral ook omdat Manuella Soccol net voor mij liep en dit toch een topatlete is.  De 2 laatste rondes begonnen ze te duwen en te versnellen, ik heb er nog alles uitgeperst maar moest er toch een 6 voor laten van de 12.  Waarschijnlijk heel stom dat ik niet heb durven doorlopen toen het traag ging, anders had ik toch al een voorsprong gehad tegen dat het versnellen begon.  Niet helemaal tevreden dus met mijn wedstrijd, zo tactisch racen is niks voor mij :).  
Ik liep de 3000m in 10,50, ik had toch makkelijk 10,30 moeten kunnen halen, dus ergens heb ik wel zin om eens een revanchke te doen ;).
Het was wel een zeer aangename ervaring, ik heb terug een paar heel leuke en interessante atletes leren kennen!
En ik ben weer supergemotiveerd om stevig te trainen!!!!
Groetjes