Heb er een leuk expo weekendje opzitten.  Vrijdag even meegeholpen bij de nike stand, en zondag even gaan bijpraten bij de cep-stand, wat voel ik mij toch goed zo tussen de lopers ;).  Omdat ik daar toch aanwezig was had ik met Jos afgesproken om mee te doen aan de ladies run, een toch wel goedbezette 5km wedstrijd die voorafgaat aan de 10M.  Net voor de start kregen we nog eens een stortbui over ons, jammergenoeg kon ik niet bij  de snelle dames starten, dus moest ik goed zien dat ik vooraan stond, met als nadeel dat je al meer dan een kwartier voor de start daar staat te bibberen en dat je moet mee aerobikken, en dat is nu echt eens niks voor mij ;).  Ik was dus zeer blij dat het startschot weerklonk, die eerste dames gingen er als een speer vandoor, en ik wou echt voor mijn pr gaan en wist dus dat ik moest lopen zo hard als ik kon.  Jammergenoeg stond er een serieuze wind, de nadars vielen tegen de grond dus het was toch even uitkijken.  In het begin liep ik in 10de positie en net zoals tijdens de cross was het aanvangstempo veel te snel, mijn eerste km liep ik in 3,29 min/km, jammergenoeg sloeg de wind serieus toe, dit is natuurlijk voor iedereen zo en ik zal dat de kloof met de kopgroep niet groter werd, km 2 werd aan een beschamende 4,12min/km afgelegd, en vanaf km3 liep ik vierde positie en begon in te lopen op nummer 3 en 2, hier hadden we ook wind in de rug, de laatste km's werden zo tegen 3,40min/km gelopen.  Op 4km kan ik de derde nog inhalen, en op deze laatste km liep ik  ook steeds dichter naar nummer 2, maar jammergenoeg was de finish er al.  De tijd is slecht (18,56) dus hier kan ik echt niet tevreden mee zijn, maar ik voelde mij wel krachtig en de eerste dames waren echt wel sterke tegenstanders, dus ben wel fier op mijn derde plaats.  Jammergenoeg is er een fout in de uitslag gebeurt en sta ik in de krant en op de site als 4de, maar ik ben echt wel derde hoor, foutjes gebeuren, maar is toch niet zo plezant ;).  Volgende keer beter, zeker weten!!!!
Groetjes
 
 
Zoals altijd na een hoofddoel volgt er een weekje rust, ergens wel eens leuk om wat meer tijd te hebben voor het gezin en het huishouden, maar ik voel mij toch beter met mijn dagelijkse portie sport.  Deze week had ik dan ook nog een weekje verlof gepland, jammer dat het weer niet echt meezat en ik vele dingen niet hebben kunnen doen met de kinderen.  Zonder auto door het leven gaan heeft ook wel een paar kleine nadelen, maar wegen zeker niet op tegen de voordelen hoor, maar ja, met de fiets naar de dierentuin gaan zat er niet echt in!
Vanaf volgende week mag er terug meer getraind worden, en ik ben hier heel blij mee, er staat zondag zelfs al een wedstrijdje gepland!  Ik zal zondag aan de start staan van de 5km ladies run in Antwerpen, ik heb express de concurrentie opgezocht en zal als ik de tijden bekijk al heel blij mogen zijn als ik binnen de top10 eindig, maar ik hoop gewoon op een pr'ke ;-).  Verder staat er ook de 15km van Averbode (runningtour) op 18 mei gepland, en de Foorloop hier in Dessel op pinkstermaandag.  De planning voor de zomer moet nog bekeken worden, maar ben al volop aan't aftellen naar Eindhoven, man wat kijk ik erna uit ;).  Heel veel groetjes!
Wendy
 
 
This is your new blog post. Click here and start typing, or drag in elements from the top bar.
 
 
Wauw, wat een dag!!  Verleden week kreeg ik bericht van Mike dat hij mij best wel wou hazen, maar dan wel tegen 3,55 min/km ipv 4min/km, ik wou dit wel proberen dus was ik officieel in het bezit van een haas, wat toch wel een grote luxe is, vooral mentaal, je moet op niks letten, enkel maar lopen :).  Deze morgen konden we dan ook meerijden met Mike en terugkomen deden we met de bus die mijn atletiekclub VabcoMol had geregeld.  Een uurtje op voorhand waren we ter plaatse, even een misverstand ivm mijn nummer, die bleek zich bij de vip's te bevinden, nog wat loslopen en we konden ons al naar het startvak begeven.
PANG, weg waren we...
Het was even zoeken naar het tempo, maar dat zat snel in de benen en dankzij Mike liep ik in het begin ook niet te snel.  Km 5 was er snel, het parkoer was heel mooi, een beetje glooiend, maar het viel nog goed mee, de wind begon wel wat op te komen.  Op 8km kreeg ik toch even een dipje, maar ik hield in mijn hoofd dat het straks wel terug beter zou gaan en hield het strakke tempo vast, en inderdaad het ging terug beter!!  Maar na 15km was het afzien toch begonnen, toen we dan na 18km nog een heuvel naar boven moesten en wind vol op de snoet kregen was het aftellen toch vollen bak begonnen.  De laatste km was echt wel om kippevel te krijgen, veel toeschouwers en een bende motorfietsen die mij begeleiden, misschien een beetje erover, maar kom hebben we dat ook eens meegemaakt!  Ik overschreed de finish in 1u22.49 toch wel tevreden met deze tijd, heb er alles uitgehaald en meer zat er niet in.  Was 1e dame en blijkbaar brak ik ook het parkoerrecord, wat ik toch wel een eer vind en ben daar dus supertrots op :).  Ik neem nu even een weekje rust, maar sta eigenlijk al weer te springen om stevig te trainen, morgen even met de trainer de rest van het jaar bekijken, hoofddoel staat al vast:  de marathon van Eindhoven!!
Ik neem ook heel even de tijd om verschillende mensen te bedanken, met ventje die mij de tijd en ruimte geeft om te trainen, onze trainer Jos Wouters die soms gestalkt wordt via Mail :),  mijn werkmakkers en Vabco Mol die zorgen voor de nodige support :), en natuurlijk mijn superhaasje Schrijvers Mike die zijn vrije zondag en zijn trainingschema opofferde voor mij!!!
Pret